1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5905198000403
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
100% Kutia z pszenicy (certyfikowany składnik ekologiczny).
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Ziarno wypłukać i namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować do miękkości, kilkakrotnie zmieniając wodę, a później miękką odsączyć na sicie.
Mak wypłukać, sparzyć i dwukrotnie przekręcić przez maszynkę.
Wymieszać mak z miodem i bakaliami.
Tuż przed podaniem dołożyć orkisz (zbyt wcześnie wymieszana z masą makową twardnieje).
Kutię podawać lekko schłodzoną.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Wytwórnia Makaronu "BIO"
Aleksandra Babalska
87-312 Pokrzydowo 139.
Adres zwrotny
Wytwórnia Makaronu "BIO"
Aleksandra Babalska
87-312 Pokrzydowo 139.
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | 100 g |
|---|---|
| Wartość energetyczna | 1392 kJ / 329 kcal |
| Tłuszcz | 2,0 g |
| w tym kwasy nasycone | 1,0 g |
| Węglowodany | 61 g |
| w tym cukry | 2,0 g |
| Błonnik | 8,0 g |
| Białko | 11 g |
| Sól | 0,025 g |
