Rodzynki luksusowe 100g Bakalland
Udostępnij na FacebookuRodzynki Bakalland powstają z dorodnych, dobrze wysuszonych winogron. Rodzynki to źródło witaminy B6 i manganu. Bogate są również w miedź i potas, który korzystnie wpływa na układ nerwowy. Choć zazwyczaj są stosowane jako dodatek do wypieków i deserów, coraz częściej, zarówno dzieci jak i dorosłych, stanowią także pożywną przekąskę w ciągu dnia
1 szt - 0,100 kg
Kod kreskowy: 5900749020299
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Rodzynki Bakalland powstają z dorodnych, dobrze wysuszonych winogron. Rodzynki to źródło witaminy B6 i manganu. Bogate są również w miedź i potas, który korzystnie wpływa na układ nerwowy. Choć zazwyczaj są stosowane jako dodatek do wypieków i deserów, coraz częściej, zarówno dzieci jak i dorosłych, stanowią także pożywną przekąskę w ciągu dnia
Składniki
Rodzynki 99,5%, olej bawełniany i/lub słonecznikowy
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
FoodWell Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | |
|---|---|
| Zawartość soli | 0,05 g |
| Zawartość białek | 2,3 g |
| Zawartość błonnika | 6,5 g |
| Cukry | 64,7 g |
| Zawartość węglowodanów | 64,7 g |
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 0,5 g |
| Wartość energetyczna kJ | 1210 kJ |
| Wartość energetyczna kcal | 286 kcal |
| W porcji 35 g | |
| Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,02 g |
| Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 0,8 g |
| Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 2,3 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 22,6 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji | 22,6 g |
| Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,1 g |
| Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,2 g |
| Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 423 kJ |
| Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 100 kcal |
| % RWS* w porcji | |
| Wartość energetyczna kcal (energia) | 5 %RWS |
| Wartość energetyczna kJ | 5 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 9 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (cukry) | 25 %RWS |
| Zawartość białek (ogólnie) | 2 %RWS |
| Zawartość soli (ogólnie) | 0,3 %RWS |
