Rougette ofekaese

Udostępnij na Facebooku

Rougette ofekaese

Rougette ofekaese
  • Rougette ofekaese
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,180 kg

Kod kreskowy: 4000504171721

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Składniki

Mleko pasteryzowane,
śmietana,
sól kuchenna,
podpuszczka mikrobiologiczna,
kultury kwasu mlekowego,
kultury bakterii.

Marka

TEMAR

Dodatkowe informacje

Zawart. tłuszczu 32%w wadze netto, zawartość tłuszczu w s.m. 60%.

Opis produktu

Rougette Ofenkase ser miękki z porostem różowej pleśni - do zapiekania. Idealny do przyrządzania zarówno na gorąco, jak i na zimno :
- na gorąco (z piekarnika) - do maczania chleba, warzyw, ziemniaków lub owoców,
- do gotowania i opiekania, np.: jako dodatek do zapiekanek lub sufletów
- na zimno : podawany jako talerz serowy, dodatek do chleba lub do sałatek.

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze +2°C do +4°C.

Przygotowanie i stosowanie

Klasyczny sposób przyrządzenia na gorąco (możliwe jest ponowne zapiekanie!)
Piekarnik rozgrzać do temp. 200 °C. Ser wyjąć z folii, włożyć całość do drewnianej foremki i zapiekać 10 min. w piekarniku (średni poziom). Wyjąć z piekarnika, przeciąć skórkę sera na krzyż i odchylić na zewnątrz. Ponownie zapiekać w temp. 220 °C przez 7-70 min., aż ser zrumieni się. Serwować w drewnianej foremce wraz z dodatkami . Dla wzbogacenia smaku, na 5 min przed końcem zapiekania, radzimy wlać do sera trochę białego wina. Zamieszać widelcem i dokończyć zapiekanie w temp. 240 °C.
Nie nadaje się do przyrządzania w mikrofali.

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.