Ser camembert francuski
Udostępnij na FacebookuCamembert to miękki, łagodny podpuszczkowy ser z porostem białej, aksamitnej pleśni, z mleka krowiego. Charakteryzuje go elastyczny, kremowy miąższ o jednolitej barwie. Doskonały na deskę serów.
                            
                            1 kg 
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 35357                        
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
pasteryzowane mleko krowie
śmietanka
bakterie fermentacji mlekowej
podpuszczka
sól
Pozostałe informacje
Zaw. tł. w suchej masie min 60 %
Przechowywanie
Przechowywać w temp.: + 2°C do + 6°C
Adres producenta
SASU Paturages Comtois
1 rue de la Fromagerie 
70500 Aboncourt-Gesincourt
Francja.
Adres zwrotny
Jansen Kaczorowski Cichocki Sp. J.
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
www.jansen.com.pl
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | w 100 g | 
|---|---|
| wartość energetyczna | 1553 kJ/ 376 kcal | 
| tłuszcz | 32,9 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 23,6 g | 
| węglowodany | 0,8 g | 
| w tym cukry | 0,5 g | 
| białko | 17,8 g | 
| sól | 1,2 g | 
 
            