Ser Rougette Champignon
Udostępnij na FacebookuROUGETTE tort - ser miękki z porostem szlachetnej pleśni różowej, którą zawdzięcza ekstraktowi z papryki. Charakteryzuje go miąższ kremowobiały aż po złotożółty z pojedynczymi dziurami, elastyczna, kremowa konsystencja, aromatyczny zapach i delikatny, ale wyrazisty smak. Doskonały jako deser z owocami, składnik sałatek, idealny do przyrządzania dań na gorąco (np. zapiekanek). Wyśmienity na deskę serową. Najlepsze wina delikatne półwytrawne białe. Produkowany jest z mleka krowiego pasteryzowanego.
1 kg
Kod kreskowy: 58351
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mleko pasteryzowane,
śmietana,
sól,
podpuszczka,
barwnik : ekstrakt z papryki, kultury bakterii mlekowych,
kultury pleśniowe
Marka
CHAMPIGNON
Adres producenta
Kaserei champingnon - 87 493 Lauben, Niemcy
Adres zwrotny
P.P.H TEMAR SP. JAWNA
ul. Tartaczna 34
40 - 749 Katowice.