1 szt  - 0,240 kg
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 3275240312108                        
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
pasteryzowane mleko krowie
bakterie fermentacji mlekowej
sól
podpuszczka
stabilizator – chlorek wapnia
Opis produktu
Camembert to miękki, łagodny podpuszczkowy ser z porostem białej pleśni. Wyprodukowany z pasteryzowanego mleka krowiego. Posiada kremową konsystencję i delikatny, lekko słony smak. Jeden z najbardziej popularnych serów francuskich. Doskonały na deskę serów.
Przechowywanie
Przechowywać w temp.: + 4°C do + 8°C
Adres producenta
Vaubernier, 
Fromagerie DU Bois Belleray, 
53470 Martigne-sur-Mayenne
Francja
Adres zwrotny
Jansen Sp. z o.o.
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
www.jansen.com.pl
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | w 100 g | 
|---|---|
| wartość energetyczna | 1154 kJ/ 278 kcal | 
| tłuszcz | 22 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g | 
| węglowodany | <0,5 g | 
| w tym cukry | <0,5 g | 
| białko | 20 g | 
| sól | 1,5 g | 
 
            