1 szt - 0,240 kg
Kod kreskowy: 3275240312108
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
pasteryzowane mleko krowie
bakterie fermentacji mlekowej
sól
podpuszczka
stabilizator – chlorek wapnia
Opis produktu
Camembert to miękki, łagodny podpuszczkowy ser z porostem białej pleśni. Wyprodukowany z pasteryzowanego mleka krowiego. Posiada kremową konsystencję i delikatny, lekko słony smak. Jeden z najbardziej popularnych serów francuskich. Doskonały na deskę serów.
Przechowywanie
Przechowywać w temp.: + 4°C do + 8°C
Adres producenta
Vaubernier,
Fromagerie DU Bois Belleray,
53470 Martigne-sur-Mayenne
Francja
Adres zwrotny
Jansen Sp. z o.o.
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
www.jansen.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1154 kJ/ 278 kcal |
tłuszcz | 22 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
węglowodany | <0,5 g |
w tym cukry | <0,5 g |
białko | 20 g |
sól | 1,5 g |