Soczewica zielona bio
Udostępnij na FacebookuSoczewica zielona odznacza się bardzo delikatnym smakiem i po ugotowaniu nie rozpada się, lecz zachowuje sypkość. Można przygotować na jej bazie pasty kanapkowe lub farsz do pierogów czy krokietów. Soczewice wypłukać i gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
1 szt
Kod kreskowy: 5908249972445
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Soczewica zielona* 100% * składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Może zawierać gluten, orzechy oraz sezam.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres producenta
Wyprodukowano dla:
Eko-Wital Sp. z o.o.
ul. Annopol 3
03-236 Warszawa
Adres zwrotny
Eko-Wital Sp. z o.o.
ul. Annopol 3
03-236 Warszawa
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1241 kJ / 296 kcal |
Tłuszcze | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 0,2 g |
Węglowodany | 30 g |
w tym cukry | 2 g |
Białko | 26 g |
Błonnik | 4,2 g |
Sól | 0,02 g |