Sos sakura sojowy tradycyjny bezglutenowy
Udostępnij na FacebookuSos sojowy Sakura jest bezglutenowy oraz co najważniejsze naturalnie warzony (przez co najmniej 6 miesięcy). W procesie produkcji wykorzystywana są TYLKO ziarna soi wolne od GMO. Obecnie sos sojowy Sakura jest liderem sprzedaży w Ameryce południowej. (Ciekawostka – największą japońską diasporą, jest ta w Brazylii. Z niej też wywodzi się założyciel marki Sakura). Lekki sos sojowy wytwarzany ze sfermentowanej soi z dodatkiem kukurydzy, soli, wody i etanolu. Ma jaśniejszy kolor i lekki smak.
1 szt - 0,180 litr
Kod kreskowy: 7896007810260
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
woda,
soja,
kukurydza,
sól,
alkohol 3,0%.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wstrząsnąć przed użyciem.
Kraj
Kraj pochodzenia - Brazylia
Adres zwrotny
Beagley Copperman Grzecznarowskiego 2 26-600 Radom
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 439 KJ /105Kcal |
tłuszcz | 0,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 17,8 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 7,8 g |
sól | 15,7 g |