1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 5903242580963
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Ekologiczny sproszkowany liść moringi olejodajnej (Moringa oleifera) 100%.
Opis produktu
Moringa Olejodajna, czy też drzewo chrzanowe, występujące na terenie Indii, Afryki, Azji południowo-wschodniej. Osiąga wysokość do 10m i charakteryzuje się 1-2 cm jasnozielonymi, zaokrąglonymi na wierzchołku listkami.
Moringa olejodajna jest źródłem białka, witaminy C, Żelaza, Fosforu, błonnika pokarmowego.
Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i utrzymania prawidłowego stanu kości.
Witamina C przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania zębów, naczyń krwionośnych, skóry, dziąseł, chrząstek oraz kości.
Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Pozostałe informacje
Produkt polecany osobom nastawionym na zdrowy styl życia, aktywnym fizycznie, zwolennikom fitnessu, sportowcom.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i światłem.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę (3g) produktu wymieszać z 200 ml wody, soku lub dodawać jako składnik sałatek oraz innych potraw.
Sugerowana dzienna porcja do spożycia w ciągu dnia 1-2 łyżeczki. 1 opakowanie = 66 porcji (łyżeczek)
Kraj
Kraj pochodzenia - Indie
Adres producenta
MedicaLine Konrad Malitka
Ostrówiec 150
05-480 Karczew
Adres zwrotny
MedicaLine Konrad Malitka
Ostrówiec 150
05-480 Karczew
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g | RWS* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1538 kJ / 362 kcal | 18% |
Tłuszcz | 6,57 g | 9% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,4 g | 12% |
Węglowodany | 52 g | 20% |
w tym cukry | 5,7 g | 6% |
Błonnik | 25,5 g | - |
Białko | 23,5 g | 47% |
Sól | 0,65 g | 11% |
Witamina C | 33 mg | 41% |
Ryboflawina (Witamina B2) | 2,11 mg | 151% |
Niacyna | 9,8 mg | 61% |
Potas | 782 mg | 39% |
Wapń | 1343 mg | 168% |
Fosfor | 1330 mg | 190% |
Magnez | 240 mg | 64% |
Żelazo | 40,8 mg | 291% |
Cynk | 2 mg | 20% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej. |