Primaeco Bio Tahini naturalne 350 g
Udostępnij na FacebookuSkładniki tahini to surowce pochodzące z upraw ekologicznych. Mikro- i makroelementy sezamu są świetnie przyswajalne w towarzystwie jednonienasyconych kwasów tłuszczowych podchodzących z oliwy z oliwek. Ziarenka są dobrym źródłem białka roślinnego co jest ważne dla wegan i wegetarian, bardzo ważnej dla funkcjonowania mózgu witamin oraz lecytyny, żelaza, miedzi i cynku. W sezamie obecne są również przeciwutleniacze (sesamol i sesamolina), które opóźniają starzenie organizmu i chronią przed wolnymi rodnikami, które tworzą się w kontakcie ze stresorami: zanieczyszczonym środowiskiem, chemią zawartą w kosmetykach i żywności oraz niehigienicznym trybem życia.
1 szt - 0,350 kg
Kod kreskowy: 5900672305388
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Składniki tahini to surowce pochodzące z upraw ekologicznych. Mikro- i makroelementy sezamu są świetnie przyswajalne w towarzystwie jednonienasyconych kwasów tłuszczowych podchodzących z oliwy z oliwek. Ziarenka są dobrym źródłem białka roślinnego co jest ważne dla wegan i wegetarian, bardzo ważnej dla funkcjonowania mózgu witamin oraz lecytyny, żelaza, miedzi i cynku. W sezamie obecne są również przeciwutleniacze (sesamol i sesamolina), które opóźniają starzenie organizmu i chronią przed wolnymi rodnikami, które tworzą się w kontakcie ze stresorami: zanieczyszczonym środowiskiem, chemią zawartą w kosmetykach i żywności oraz niehigienicznym trybem życia.
Składniki
sezam prażony 100%
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej
Nazwa producenta
Primavika
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,08 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 17 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 4,7 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 17 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 7,4 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 53 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 2580 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 623 kcal/100g |
W porcji 25 g | |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,2 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,02 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 156 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 645 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 13 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,9 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 4,2 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 0 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 4,4 g |
% RWS* w porcji | |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 2 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 0 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 9 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 0 %RWS |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 8 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 8 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 19 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 10 %RWS |