Latteo Kefir grodziski 1,5 % 1 kg
Udostępnij na FacebookuKEFIR GRODZISKI 1,5% to orzeźwiający naturalny napój mleczny wyprodukowany z pasteryzowanego mleka o najwyższej jakości przy udziale wyselekcjonowanych szczepów bakterii fermentacji mlekowej. Kefir grodziski produkowany jest metodą termostatową tj, proces ukwaszania następuje już w opakowaniach jednostkowych w odpowiedniej temperaturze w dojrzewalni. Kefir jest jednym z najstarszych mlecznych napojów fermentowanych. Z uwagi na swoje właściwości jest produktem uznawanym za jeden z najbardziej odżywczych w tej grupie. Spożywanie kefiru prowadzi do zahamowania rozwoju bakterii chorobotwórczych w przewodzie pokarmowym.
1 szt - 1,000 litr
Kod kreskowy: 5901166000109
Dodatkowe informacje
Producent
Latteo
Już od ponad 10 lat OSM Grodzisk może pochwalić się dodatkowym oznakowaniem marki. Włoskie słowo LATTEO – oznacza mleczny, mlecznobiały. Nie bez powodu OSM w Grodzisku Mazowieckim w swoim logo posiada to iście włoskie słowo – jest bowiem jednym z największych krajowych producentów pysznego włoskiego sera – Mozzarella.
Składniki
Zawartość tłuszczu 1,5 %
żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej
mleko pasteryzowane
Marka
Latteo
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kefir grodziski.
Cechy
Poznaj Dobrą Żywność
Produkt polski
Naturalny, orzeźwiający
Opis produktu
KEFIR GRODZISKI 1,5% to orzeźwiający naturalny napój mleczny wyprodukowany z pasteryzowanego mleka o najwyższej jakości przy udziale wyselekcjonowanych szczepów bakterii fermentacji mlekowej.
Kefir grodziski produkowany jest metodą termostatową tj, proces ukwaszania następuje już w opakowaniach jednostkowych w odpowiedniej temperaturze w dojrzewalni. Kefir jest jednym z najstarszych mlecznych napojów fermentowanych.
Z uwagi na swoje właściwości jest produktem uznawanym za jeden z najbardziej odżywczych w tej grupie. Spożywanie kefiru prowadzi do zahamowania rozwoju bakterii chorobotwórczych w przewodzie pokarmowym.
O marce
Już od ponad 10 lat OSM Grodzisk może pochwalić się dodatkowym oznakowaniem marki. Włoskie słowo LATTEO – oznacza mleczny, mlecznobiały. Nie bez powodu OSM w Grodzisku Mazowieckim w swoim logo posiada to iście włoskie słowo – jest bowiem jednym z największych krajowych producentów pysznego włoskiego sera – Mozzarella.
Pozostałe informacje
Jakość Tradycja - Mazowieckie
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 2
Maks. temp. °C - 8
Przygotowanie i stosowanie
Wstrząsnąć przed otwarciem
Przechowywanie
Należy spożyć do:/numer partii: data i numer partii na kapslu.
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +8 °C.
Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godziny.
Informacje o recyklingu
Packing - Nadające się do recyklingu
Całe opakowanie - Nadające się do recyklingu
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 255
Szerokość - 83
Głębokość - 83
Rodzaj opakowania
Typ - Butelka
Adres producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Grodzisku Mazowieckim
ul. Traugutta 5,
05-825 Grodzisk Mazowiecki
www.osmgm.pl
Adres zwrotny
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Grodzisku Mazowieckim
ul. Traugutta 5,
05-825 Grodzisk Mazowiecki
www.osmgm.pl
Kontakt
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Grodzisku Mazowieckim
Adres kontaktowy
ul. Traugutta 5,
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Przepisy
Racuchy na Kefirze
Składniki:
- 1 szklanka kefiru 1,5% OSM Grodzisk Mazowiecki
- 1 jabłko
- 1 jajko
- 1 szklanka mąki
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta cynamonu
- sól
- 1 łyżka cukru wanilinowego lub cukru pudru
- tłuszcz do smażenia w temperaturze pokojowej.
Przygotowanie:
Jabłko obrać, pokroić na ćwiartki, wykroić gniazda nasienne. Ćwiartki jabłek przekroić jeszcze wzdłuż na pół, a następnie na cienkie plasterki. Do miski wlać kefir, wbić jajko i wymieszać rózgą. Dodać mąkę z sodą, solą i cukrem i wymieszać rózgą na jednolite ciasto. Dodać jabłka oraz cynamon, wymieszać łyżką (jeśli chcemy aby placki miały jasny kolor pomijamy cynamon). Rozgrzać patelnię z łyżką tłuszczu, nakładać niewielkie porcje ciasta i smażyć na złoty kolor przez ok. 2 minuty, następnie przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie. Odłożyć na talerz. Usmażyć kolejne racuchy na świeżym tłuszczu. Można posypać cukrem pudrem lub polać miodem.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Telefon kontaktowy
22 755 52 65
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie 1000 g zawiera pięć sugerowanych porcji produktu.
Rodzaj materiału opakowania
Label - glued - 5 - PP
Lid - 51 - Cork
Bottle - 1 - PET
Adres internetowy
www.osmgm.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza: w 100 g produktu | Wartość odżywcza: w porcji 200 g | % RWS* w porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 180 kJ/ 43 kcal | 360 kJ/ 86 kcal | 4 % |
Tłuszcz | 1,5 g | 3,0 g | 4 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g | 1,8 g | 9 % |
Węglowodany | 4,2 g | 8,4 g | 3 % |
w tym cukry | 4,2 g | 8,4 g | 9 % |
Białko | 3,1 g | 6,2 g | 12 % |
Sól | 0,10 g | 0,20 g | 3 % |
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). | |||
Opakowanie 1000 g zawiera pięć sugerowanych porcji produktu. |