Makaron ze szpinakiem
Udostępnij na FacebookuMakaron z dodatkiem jaj ściółkowych, szpinaku i czosnku.
1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 5900889113042
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
pszenica twarda durum [semolina],
woda,
sproszkowane jaja kurze z chowu ściółkowego w ilości odpowiadającej 3 jajom na 1 kg mąki,
szpinak w proszku 3%,
czosnek w proszku 0,5%
Przygotowanie i stosowanie
Czas gotowania 7-9 minut. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie w proporcji 100 g makaronu na 1 litr wody, nie hartować.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
RTA Sp. z o.o. ul. Śniadeckich 10 00-656 Warszawa Zakł. Produkcyjny Żelechów 96-321
Adres zwrotny
RTA Sp. z o.o. ul. Śniadeckich 10 00-656 Warszawa
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1570 kJ / 371 kcal |
tłuszcz | 3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 67,1 g |
w tym cukry | 4,2 g |
błonnik | 3,7 g |
białko | 16,9 g |
sól | 0,08 g |