1 szt  - 0,400 kg
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 5905644030183                        
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Semolina z pszenicy durum.
Opis produktu
Metoda Trafila al brozno, czyli procesowanie ciasta na makaron poprzez specjalne matryce wykonane z brązu, ma na celu nadanie makaronowi specjalnej porowatej struktury, dzięki której pasta świetnie wchłania sos.
W połączeniu z najwyższej jakości pszenicą durum makaron "Makłowicz i synowie" ugotowany al dente jest prawdziwie włoskim doświadczeniem.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać soję i gorczycę.
Przechowywanie
Przechowywać w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.
Przygotowanie i stosowanie
1. Do dużego garnka nalej wody w proporcji 1 litr na 1000 gramów makaronu, nie zapomnij posolić wodu.
2. Doprowadzić wodę do wrzenia, wrzuć makaron i co jakiś czas mieszaj.
3. Pastę gotuj tak, aby była al dente i stawiała lekki opór zębom. Odcedź.
Kraj
Kraj pochodzenia - UE
Adres producenta
Wyprodukowano dla:
Makłowicz i Synowie Sp.z.o.o.
ul. Mickiewicza 20A,
97-438 Rusiec
info@maklowicz.pl
Adres zwrotny
Makłowicz i Synowie Sp.z.o.o.
ul. Mickiewicza 20A,
97-438 Rusiec
info@maklowicz.pl
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | w 100 g | 
|---|---|
| Wartość energetyczna | 1495 kJ / 353 kcal | 
| Tłuszcz | 1,3 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 
| Węglowodany | 72 g | 
| w tym cukry | 1,5 g | 
| Błonnik | 3,1 g | 
| Białko | 12 g | 
| Sól | <0,01 g | 
            