Polmak Makaron tradycyjny 4 jaj niteczka 250G
Udostępnij na FacebookuMakaron Tradycyjny nitka jest jednym z tradycyjnych wyrobów firmy Polmak. Produkcja przebiega według opracowywanej przez lata receptury. Do wyrobu kilograma ciasta stosuje się aż 4 jajka, dzięki czemu produkt ten cechuje się wyjątkowym smakiem i intensywnym kolorem. Makaron nitka to przede wszystkim tradycyjność, ponieważ smakuje jak domowy. Od takiego wyrobu odróżnia go jedynie stosowanie nowoczesnych technologii. Stanowi doskonały element dań: zarówno zup, jak i makaronów z sosem."
1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 5908310960234
Dodatkowe informacje
Producent
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Makaron Tradycyjny nitka jest jednym z tradycyjnych wyrobów firmy Polmak. Produkcja przebiega według opracowywanej przez lata receptury. Do wyrobu kilograma ciasta stosuje się aż 4 jajka, dzięki czemu produkt ten cechuje się wyjątkowym smakiem i intensywnym kolorem.
Makaron nitka to przede wszystkim tradycyjność, ponieważ smakuje jak domowy. Od takiego wyrobu odróżnia go jedynie stosowanie nowoczesnych technologii. Stanowi doskonały element dań: zarówno zup, jak i makaronów z sosem."
Składniki
Mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (18%)= 4 jaja na 1 kg mąki. Woda, przyprawa - kurkuma.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
powyżej 16 °C
Nazwa producenta
Wytwórnia Makaronu Domowego Pol-mak S.A
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,09 g |
Zawartość białek | 13 g |
Zawartość błonnika | 4,5 g |
Cukry | 2,7 g |
Zawartość węglowodanów | 69 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 3,1 g |
Wartość energetyczna kJ | 1543 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 365 kcal |
W porcji 100 g | |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,09 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,6 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 3,1 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 1543 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 365 kcal |
Zawartość węglowodanów w porcji | 69 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 2,7 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 4,5 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 13 g |