Jana Jogurt z witaminami B6,B12,D3 kubek 200g
Udostępnij na FacebookuJogurt naturalny jest produktem fermentowanym, wytwarzanym z wyselekcjonowanego mleka, wzbogacony mlekiem w proszku. Zastosowanie w procesie produkcyjnym specjalnie dobranych kultur starterowych nadaje mu łagodny, świeży smak i specyficzny aromat, podnosząc równocześnie jego walory dietetyczne. Jogurt naturalny "Jana" ma wyśmienity, śmietankowy smak a przede wszystkim zwraca uwagę jego znakomita konsystencja - jogurt jest gładki, bez grudek.
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 5902476000445
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Jogurt naturalny jest produktem fermentowanym, wytwarzanym z wyselekcjonowanego mleka, wzbogacony mlekiem w proszku. Zastosowanie w procesie produkcyjnym specjalnie dobranych kultur starterowych nadaje mu łagodny, świeży smak i specyficzny aromat, podnosząc równocześnie jego walory dietetyczne. Jogurt naturalny "Jana" ma wyśmienity, śmietankowy smak a przede wszystkim zwraca uwagę jego znakomita konsystencja - jogurt jest gładki, bez grudek.
Składniki
jogurt naturalny, kultury bakterii: Bifidobacterium BB-12® i Lactobacillus acidophilus LA-5®, witaminy: B6, B12, D3.
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
1 - 8 °C
Nazwa producenta
Średzka Spółdzielnia Mleczarska Jana
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | |
|---|---|
| Zawartość soli | 0,14 g |
| Zawartość białek | 4,7 g |
| Cukry | 6,9 g |
| Zawartość węglowodanów | 6,9 g |
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,5 g |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 4,0 g |
| Wartość energetyczna kJ | 345 kJ |
| Wartość energetyczna kcal | 82 kcal |
| % RWS* w porcji | |
| Wartość energetyczna kcal (energia) | 4 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 6 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 13 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 3 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (cukry) | 8 %RWS |
| Zawartość białek (ogólnie) | 9 %RWS |
| Zawartość soli (ogólnie) | 2 %RWS |
