Lazur Skalmierzycki plastry 100 g
Udostępnij na FacebookuSer pleśniowy Lazur Skalmierzycki wytwarzany jest według oryginalnej receptury, łączącej technologie produkcji serów pleśniowych Lazur oraz serów żółtych. Wyróżnia się doskonałą równowagą smaków słodkiej śmietanki, orzechów włoskich i błękitnej pleśni oraz sprężystym, zwartym miąższu o jasnożółtej barwie. Nie zawiera sztucznych dodatków i konserwantów, a szlachetna pleśń sprawia, że ma wyższe wartości odżywcze niż sery żółte. Skalmierzycki sprawdza się jako samodzielna przekąska, składnik kanapek i sałat lub dań na gorąco – łatwo się rozpuszcza i idealnie ciągnie.
1 szt - 0,100 kg
Kod kreskowy: 5907070005124
Dodatkowe informacje
Producent
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Ser pleśniowy
Lazur Skalmierzycki wytwarzany jest według oryginalnej receptury, łączącej technologie produkcji serów pleśniowych Lazur oraz serów żółtych. Wyróżnia się doskonałą równowagą smaków słodkiej śmietanki, orzechów włoskich i błękitnej pleśni oraz sprężystym, zwartym miąższu o jasnożółtej barwie. Nie zawiera sztucznych dodatków i konserwantów, a szlachetna pleśń sprawia, że ma wyższe wartości odżywcze niż sery żółte.
Skalmierzycki sprawdza się jako samodzielna przekąska, składnik kanapek i sałat lub dań na gorąco – łatwo się rozpuszcza i idealnie ciągnie.
Składniki
mleko pełne pasteryzowane, sól, stabilizator, chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, barwnik karoteny, kultury bakterii Bifidobacterium BB12, Lactobacillus acidophilus LA5, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
1 - 6 °C
Nazwa producenta
Lazur- Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 1,5 g |
Zawartość białek | 21 g |
Cukry | 0 g |
Zawartość węglowodanów | 1,8 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 22 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 32 g |
Wartość energetyczna kJ | 1527 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 379 kcal |