Michelangelo Burrata ser z mleka krowiego 195 g
Udostępnij na FacebookuOryginalny włoski ser świeży w solance o delikatnym, łagodnym smaku w postaci elastycznego woreczka z mozzarelli w środku wypełnionego półpłynną mieszanką drobniutkich strzępków (także mozzarelli) oraz śmietany. Po przekrojeniu woreczka jego aksamitna, kremowa, słodkawa zawartość powolutku, jakby leniwie, wypływa na zewnątrz kusząc nieskazitelnym białym kolorem i gęstą konsystencją. Burrata często nazywana jest „młodszą siostrą” Mozzarelli. Produkowana z mleka krowiego pasteryzowanego. Posiada szerokie zastosowanie kulinarne: podaje się z pomidorami, bazylią, makaronem lub jako dodatek do sałatek i chrupkiego pieczywa. Może być także podawany z sosem z bazylii, odrobiną mięty, sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
1 szt - 0,195 kg
Kod kreskowy: 5420024361201
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
podpuszczka mikrobiologiczna
pasteryzowane MLEKO krowie
serwatka
ŚMIETANA UHT (min. 35%)
sól
Marka
Michelangelo
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Burrata: ser z mleka krowiego w solance w postaci elastycznego woreczka z mozzarelli wypełnionego strzępkami mozzarelli i śmietany.
Cechy
ser miękki
ser kremowy
ser włoski
Opis produktu
Oryginalny włoski ser świeży w solance o delikatnym, łagodnym smaku w postaci elastycznego woreczka z mozzarelli w środku wypełnionego półpłynną mieszanką drobniutkich strzępków (także mozzarelli) oraz śmietany. Po przekrojeniu woreczka jego aksamitna, kremowa, słodkawa zawartość powolutku, jakby leniwie, wypływa na zewnątrz kusząc nieskazitelnym białym kolorem i gęstą konsystencją. Burrata często nazywana jest „młodszą siostrą” Mozzarelli. Produkowana z mleka krowiego pasteryzowanego. Posiada szerokie zastosowanie kulinarne: podaje się z pomidorami, bazylią, makaronem lub jako dodatek do sałatek i chrupkiego pieczywa. Może być także podawany z sosem z bazylii, odrobiną mięty, sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - 4
Min. temp. °C - 0
Przechowywanie
Przechowywać w temp.: 0°C/4°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 68
Szerokość - 79
Głębokość - 75
Rodzaj opakowania
Typ - Nieokreślone opakowanie
Adres producenta
Wyprodukowano i pakowano przez:
Caseificio Palazzo S.P.A.
Via Contegiacomo, n.c.
Z.I. 70017 Putignano (BA)
Italy
www.caseificiopalazzo.eu
Dla:
ECU,
Boîte 10,
1200 Brussels,
Belgium,
www.michelangeloformaggi.com
Adres zwrotny
ECU,
Boîte 10,
1200 Brussels,
Belgium,
www.michelangeloformaggi.com
Kontakt
ECU
Adres kontaktowy
Boîte 10,
1200 Brussels,
Belgium
Informacje dot. stylu życia
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Kraj
Zapakowano w - Włochy
Kraj pochodzenia - Włochy
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano i pakowano we Włoszech
Adres internetowy
www.michelangeloformaggi.com
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 910 kJ / 217 kcal |
Tłuszcz | 18 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 12 g |
Węglowodany | 1,25 g |
w tym cukry | 1,25 g |
Białko | 13 g |
Sól | 0,8 g |