Mlekovita Jogurt naturalny 10% tł. typ grecki 400g
Udostępnij na FacebookuJogurt naturalny typ grecki to gęsty i kremowy produkt o najwyższych walorach jakościowych i zdrowotnych. Skierowany do szerokiego grona konsumentów, doskonały do bezpośredniego spożycia oraz polecany m.in. jako dodatek do musli, owoców lub składnik deserów na zimno. Zawiera żywe kultury bakterii jogurtowych wspomagające proces trawienia, a także pobudzające aktywność komórek odpornościowych. To także źródło naturalnie obecnych w mleku, ważnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu składników odżywczych: białka, wapnia i witamin.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5900512350080
Dodatkowe informacje
Producent
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Jogurt naturalny typ grecki to gęsty i kremowy produkt o najwyższych walorach jakościowych i zdrowotnych. Skierowany do szerokiego grona konsumentów, doskonały do bezpośredniego spożycia oraz polecany m.in. jako dodatek do musli, owoców lub składnik deserów na zimno. Zawiera żywe kultury bakterii jogurtowych wspomagające proces trawienia, a także pobudzające aktywność komórek odpornościowych. To także źródło naturalnie obecnych w mleku, ważnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu składników odżywczych: białka, wapnia i witamin.
Składniki
mleko, śmietanka, mleko w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 8 °C
Nazwa producenta
SM Mlekovita
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,1 g |
Zawartość białek | 3,6 g |
Cukry | 5 g |
Zawartość węglowodanów | 5 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 6,5 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 10 g |
Wartość energetyczna kJ | 516 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 124 kcal |