Mlekovita Jogurt Polski naturalny bez laktozy 350g
Udostępnij na FacebookuJogurt naturalny bez laktozy to poszerzenie rodziny znanych i lubianych jogurtów Polskich - podmarki podkreślającej rodzime pochodzenie produktów. Nowość w asortymencie MLEKOVITY skierowana jest do szerokiego grona konsumentów, ale przede wszystkim jest odpowiedzią na potrzeby tych, którzy nie mogą spożywać mleka i produktów mlecznych ze względu na nietolerancję laktozy – cukru występującego w ich składzie. Jogurt Polski naturalny bez laktozy jest doskonały do bezpośredniego spożycia oraz polecany m.in. jako dodatek do musli, owoców lub składnik deserów na zimno. Dzięki praktycznemu ekonomicznemu kubkowi 350 g stanowi optymalną porcję na śniadanie, podwieczorek, kolację czy na szybką przekąskę. Nowość z MLEKOVITY to poza wyjątkowymi walorami smakowymi mnóstwo składników, korzystnie wpływających na zdrowie. Jogurt Polski naturalny bez laktozy zawiera żywe kultury bakterii jogurtowych wspomagające proces trawienia, a także pobudzające aktywność komórek odpornościowych. To także źródło naturalnie obecnych w mleku, ważnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu składników odżywczych: białka, wapnia i witamin.
1 szt - 0,350 kg
Kod kreskowy: 5900512983134
Dodatkowe informacje
Producent
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Jogurt naturalny bez laktozy to poszerzenie rodziny znanych i lubianych jogurtów Polskich - podmarki podkreślającej rodzime pochodzenie produktów. Nowość w asortymencie MLEKOVITY skierowana jest do szerokiego grona konsumentów, ale przede wszystkim jest odpowiedzią na potrzeby tych, którzy nie mogą spożywać mleka i produktów mlecznych ze względu na nietolerancję laktozy – cukru występującego w ich składzie. Jogurt Polski naturalny bez laktozy jest doskonały do bezpośredniego spożycia oraz polecany m.in. jako dodatek do musli, owoców lub składnik deserów na zimno. Dzięki praktycznemu ekonomicznemu kubkowi 350 g stanowi optymalną porcję na śniadanie, podwieczorek, kolację czy na szybką przekąskę.
Nowość z MLEKOVITY to poza wyjątkowymi walorami smakowymi mnóstwo składników, korzystnie wpływających na zdrowie. Jogurt Polski naturalny bez laktozy zawiera żywe kultury bakterii jogurtowych wspomagające proces trawienia, a także pobudzające aktywność komórek odpornościowych. To także źródło naturalnie obecnych w mleku, ważnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu składników odżywczych: białka, wapnia i witamin.
Składniki
mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 8 °C
Nazwa producenta
SM Mlekovita
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,1 g |
Zawartość białek | 4,2 g |
Cukry | 5,3 g |
Zawartość węglowodanów | 5,3 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 3 g |
Wartość energetyczna kJ | 273 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 65 kcal |