Ser fondue Emmi gorgonzola
Udostępnij na FacebookuFONDUE GORGONZOLA - to potrawa z sera przygotowana wg oryginalnej szwajcarskiej receptury! Fondue to bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu danie, dostępne w trzech wersjach smakowych. Mieszankę Fondue wystarczy jedynie odgrzać zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Zawiera już wszystkie potrzebne składniki. Fondue najlepiej serwować z odpowiednio przyrządzonym pieczywem lub kawałkami warzyw. Produkowany z mleka krowiego pasteryzowanego. Zawiera m.in. 40% tł. w s.m.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 7610900164363
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Ser 56% ((ser Gorgonzola 19%),
mleko krowie.
kultury bakterii mlekowych,
podpuszczka, sól),
białe wino,
woda,
mąka ziemniaczana,
wiśniówka,
sole emulgujące : E331, E339, E452,
sól,
przyprawy,
stabilizator : mączka chleba świętojańskiego
Marka
TEMAR
Dodatkowe informacje
Min. 40% tłuszczu w s.m.
Produkt pasteryzowany, zawiera alkohol.
Opis produktu
Oryginalna szwajcarska potrawa z sera z dodatkiem sera Gorgonzola.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu w temp. od +5 ° C do + 14 °C
Przygotowanie i stosowanie
Gotowa do spożycia po podgrzaniu.
Sposób przyrządzania:
1. Zawartość torebki przełożyć do kociołka lub odpowiedniego garnka, uprzednio natartego ząbkiem czosnku.
2. Kociołek należy podgrzewać i doprowadzić fondue do zagotowania.
3. Następnie doprawić fondue pieprzem, papryką, czosnkiem lub gałką muszkatołową i pozostawić na podgrzewaczu świecowym.
Pokrojone kawałki bułki nabijać na widelce i zanurzać w fondue.
Kraj
Kraj pochodzenia - Szwajcaria
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres zwrotny
PPH TEMAR Sp. J.
ul. Tartaczna 34
40 - 749 Katowice
www.temar.pl