Lazur Ser pleśniowy Błękitny 100 g
Udostępnij na FacebookuBłękitny ma głęboko przerośnięty szlachetną pleśnią, kremowy miąższ. Charakteryzuje się zdecydowanym smakiem, który uzupełniają subtelne, a zarazem wyraźne, grzybowe nuty. Błękitny, jak wszystkie sery Lazur, powstaje wyłącznie z najlepszego polskiego mleka, jest wolny od konserwantów i sztucznych barwników. Doskonale komponuje się z mięsami oraz warzywami i niebanalnie inspiruje przy tworzeniu wytrawnych deserów.
1 szt - 0,100 kg
Kod kreskowy: 5907070001010
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
szlachetna pleśń Penicillium roqueforti
stabilizator chlorek wapnia
bakterie fermentacji mlekowej
sól
mleko pełne pasteryzowane
Tekst dotyczący alergenów
PRODUKT BEZGLUTENOWY
Marka
Lazur
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ser pleśniowy Błękitny
Cechy
nie zawiera konserwantów
posiada godło Teraz Polska
posiada znak Poznaj Dobrą Żywność
Opis produktu
Błękitny ma głęboko przerośnięty szlachetną pleśnią, kremowy miąższ. Charakteryzuje się zdecydowanym smakiem, który uzupełniają subtelne, a zarazem wyraźne, grzybowe nuty. Błękitny, jak wszystkie sery Lazur, powstaje wyłącznie z najlepszego polskiego mleka, jest wolny od konserwantów i sztucznych barwników. Doskonale komponuje się z mięsami oraz warzywami i niebanalnie inspiruje przy tworzeniu wytrawnych deserów.
Zalecenia dla alergików
Gluten - Nie zawiera
Mleko - Zawiera
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 1
Maks. temp. °C - 6
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +1°C do +6°C.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 105
Szerokość - 55
Głębokość - 55
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
ul. Kaliska 44
63-460 Nowe Skalmierzyce
Adres zwrotny
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
ul. Kaliska 44
63-460 Nowe Skalmierzyce
serwis.konsumenta@lazur.pl
www.lazur.pl
Kontakt
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
Adres kontaktowy
ul. Kaliska 44
63-460 Nowe Skalmierzyce
O producencie
Sery pleśniowe produkujemy od 1959 roku. Jesteśmy liderem na polskim rynku serów z przerostem błękitnej pleśni i uznaną marką za granicą. Nieprzerwanie unowocześniana spółdzielnia Lazur pozostaje firmą ze 100-procentowym polskim kapitałem. W zakładzie są ściśle przestrzegane standardy ISO 22000 oraz BRC.
Dodatki
konserwanty - Nie zawiera
Email kontaktowy
serwis.konsumenta@lazur.pl
Adres internetowy
www.lazur.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g: |
---|---|
wartość energetyczna | 1518 kJ/366 kcal |
tłuszcz | 31 g |
w tym kwasy nasycone | 21 g |
węglowodany | 1,8 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 20 g |
sól | 2,5 g |