Ser mycella st.clemens
Udostępnij na FacebookuSer z przerostem niebieskiej pleśni produkowany z mleka krowiego. Dzięki większej zawartości tłuszczu niż standardowy ser pleśniowy, Mycella jest bardzo kremowa i łagodniejsza.
1 szt - 0,100 kg
Kod kreskowy: 5701377072380
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
pasteryzowane mleko krowie, sól,
kultury bakterii,
pleśń Penicilium Roqueforti, podpuszczka mikrobiologiczna
Przechowywanie
Przechowywać w temp.: od +2 °C do +5 °C.
Przygotowanie i stosowanie
Ser wykorzystywany do sosów, sałatek, zapiekania. Idealny na desce serów z kieliszkiem ulubionego wina.
Adres producenta
St. Clemens Food Products Bornholm's Dairy, Sct. Klemensgade 17, 3782 Klemensker, Dania
Adres zwrotny
Jansen Sp. z o.o. Sp. k., ul. Szyszkowa 35/37, 02-285 Warszawa
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1633 kJ / 390 kcal |
Tłuszcze | 36 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 23 g |
Węglowodany | 1 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 16 g |
Sól | 3,5 g |