Ser Feta Epiros z Krety
Udostępnij na Facebooku.Ser biały, miękki, wytwarzany z pasteryzowanego mleka owczego z dodatkiem mleka koziego, moczony w solance.
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 5201415201647
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
pasteryzowane mleko owcze
pasteryzowane mleko kozie
bakterie fermentacji mlekowej
podpuszczka mikrobiologiczna
stabilizator – chlorek wapnia
sól.
Marka
Jansen
Opis produktu
Prawdziwa feta grecka wytwarzana z greckiego mleka owczego 80% i koziego 20%, według tradycyjnej metody.
Posiada kruchą, lekko ziarnistą konsystencję i wyraźny słony smak. Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, zapiekanek i pizzy.
Pozostałe informacje
Zawartość tłuszczu w s.m. 43%
Zawartość tłuszczu w masie całkowitej 23%.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do+ 4°C
Adres producenta
Epiros S.A. Dairy Products,
Sorou 1,
14451 Metamorfosi,
Grecja
Adres zwrotny
Jansen Sp. z o.o.
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
www.jansen.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1155 kJ/ 276 kcal |
tłuszcz | 23 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 13,8 g |
węglowodany | 1,2 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 16 g |
sól | 2,45 g |