Ser Feta Epiros z Krety
Udostępnij na Facebooku.Ser biały, miękki, wytwarzany z pasteryzowanego mleka owczego z dodatkiem mleka koziego, moczony w solance.
                            
                            1 szt  - 0,200 kg
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 5201415201647                        
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
pasteryzowane mleko owcze
pasteryzowane mleko kozie
bakterie fermentacji mlekowej
podpuszczka mikrobiologiczna
stabilizator – chlorek wapnia
sól.
Marka
Jansen
Opis produktu
Prawdziwa feta grecka  wytwarzana z greckiego mleka owczego 80% i koziego 20%, według tradycyjnej metody.
Posiada kruchą, lekko ziarnistą konsystencję i wyraźny słony smak. Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, zapiekanek i pizzy.
Pozostałe informacje
Zawartość  tłuszczu w s.m. 43%
Zawartość tłuszczu w masie całkowitej 23%.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do+ 4°C
Adres producenta
Epiros S.A. Dairy Products, 
Sorou 1, 
14451 Metamorfosi, 
Grecja
Adres zwrotny
Jansen Sp. z o.o.
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
www.jansen.com.pl
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | w 100 g | 
|---|---|
| wartość energetyczna | 1155 kJ/ 276 kcal | 
| tłuszcz | 23 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 13,8 g | 
| węglowodany | 1,2 g | 
| w tym cukry | 0 g | 
| białko | 16 g | 
| sól | 2,45 g | 
            