Ser Feta Grecka Bio Roussas
Udostępnij na FacebookuSer biały, miękki, wytwarzany z pasteryzowanego mleka owczego z dodatkiem mleka koziego, moczony w solance.Prawdziwa feta grecka wytwarzana z greckiego mleka owczego 80% i koziego 20%, według tradycyjnej metody. Receptura praktycznie nie została zmieniona od czasów kiedy koczowniczy pasterze produkując fetę konserwowali w ten sposób mleko. Nasza feta ma kolor czystej bieli i słony smak, z lekko kwaskowym posmakiem, dobrze się kroi w kostki, nie klei się, ma lekko ziarnistą konsystencję.
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 5202853102312
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
pasteryzowane mleko owcze BIO
pasteryzowane mleko kozie BIO
sól morska
kultury bakterii
podpuszczka mikrobiologiczna
Marka
Jansen
Opis produktu
Prawdziwa feta grecka BIO wytwarzana z greckiego mleka owczego 80% i koziego 20%, według tradycyjnej metody.
Posiada kruchą, lekko ziarnistą konsystencję i wyraźny słony smak. Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, zapiekanek i pizzy.
Produkt posiada certyfikat ekologiczny i unijne logo rolnictwa ekologicznego – zgodnie z prawem UE
Pozostałe informacje
Zawartość tłuszczu w s.m. min. 43%
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od + 2° C do
+ 4 ° C
Kraj
Kraj pochodzenia - Grecja
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
Roussas Dairy S.A.
Almyros 37100
Adres zwrotny
Jansen Sp. z o.o.
ul. Szyszkowa 35/37
02 - 285 Warszawa
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1205 kJ/ 288 kcal |
tłuszcz | 24 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 18 g |
węglowodany | 0,03 g |
w tym cukry | <0,1 g |
białko | 17 g |
sól | 2,8 g |