SER COMTE 200 g
Udostępnij na FacebookuTradycyjny francuski ser produkowany z mleka krowiego o zawartości min. 45% tłuszczu w s.m. Ma twardą, chropowatą skórkę i żółte, jednolite i aromatyczne wnętrze. Jest to najbardziej popularny ser z certyfikatem AOC (kontrolowane pochodzenie, sposób i rejon produkcji), który prawo ma produkować osiem francuskich departamentów.
                            
                            1 szt 
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 3123930650026                        
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Tradycyjny francuski ser produkowany z mleka krowiego o zawartości min. 45% tłuszczu w s.m. Ma twardą, chropowatą skórkę i żółte, jednolite i aromatyczne wnętrze. Jest to najbardziej popularny ser z certyfikatem AOC (kontrolowane pochodzenie, sposób i rejon produkcji), który prawo ma produkować osiem francuskich departamentów.
Składniki
mleko niepasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka.
Nazwa producenta
ENTREMONT ALLAINCE
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | |
|---|---|
| Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,8 g | 
| Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 27 g | 
| Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | <0,5 g | 
| Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | <0,5 g | 
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 21 g | 
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 34 g | 
| Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1717 kJ | 
| Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 414 kcal | 
            