Cheddar Extra Mature angielski
Udostępnij na FacebookuCheddar Extra Mature angielski - WYKE FARMS to nowa gama najwyższej jakości brytyjskich serów! Produkcja serów odbywa się w Wyke Champflower w Somerset niedaleko od miasta „Cheddar”, z którego wywodzą się oryginalne sery Cheddar. Cheddar Extra Mature to brytyjski ser produkowany z mleka krowiego pasteryzowanego o zawartości min. 40% tłuszczu w suchej masie. Okres dojrzewania to ok. 12 miesięcy. Charakteryzuje się intensywnym, lekko pikantnym smakiem, a jego intensywność oceniana jest na poziomie 5 w skali 1-6.
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 5021427907821
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mleko krowie pasteryzowane,
sól,
kultury bakterii mlekowych,
podpuszczka roślinna
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze : od +2°C do +8°C.
Kraj
Kraj pochodzenia - Wielka Brytania
Adres producenta
PPH TEMAR SP. z o.o. Sp.k.
ul. Tartaczna 34
40-749 Katowice
Adres zwrotny
PPH TEMAR SP. z o.o. Sp.k.
ul. Tartaczna 34
40-749 Katowice
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1725 kJ / 416 kcal |
Tłuszcz | 34,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 21,7 g |
Węglowodany | 0,1 g |
w tym cukry | 0,1 g |
Białko | 25,4 g |
Sól | 1,8 g |