Mlekovita Ser Cheddar plastry 150g
Udostępnij na FacebookuSer CHEDDAR należy do grupy serów dojrzewających typu twardego, produkowany jest z mleka pasteryzowanego. Podczas procesu produkcji sera CHEDDAR zastosowano charakterystyczny dla tego sera proces fermentacji masy serowej tzw. czedaryzację (ang. Cheddaring), połączony z dzieleniem masy serowej na bloki i ich przekładaniem, w celu ułatwienia ociekania oraz równomiernego ukwaszania i demineralizacji masy serowej, dzięki czemu uzyskuje się charakterystyczne cechy organoleptyczne dla tego typu sera. Ser CHEDDAR charakteryzuje się zwięzłym, zwartym, plastycznym i jednolitym miąższem w całej masie, o konsystencji jakby woskowej, posiada smak i zapach czysty, kwaśny, ostry. Charakterystyczny również dla sera CHEDDAR jest brak oczek.
1 szt - 0,150 kg
Kod kreskowy: 5900512500157
Dodatkowe informacje
Producent
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Ser CHEDDAR należy do grupy serów dojrzewających typu twardego, produkowany jest z mleka pasteryzowanego. Podczas procesu produkcji sera CHEDDAR zastosowano charakterystyczny dla tego sera proces fermentacji masy serowej tzw. czedaryzację (ang. Cheddaring), połączony z dzieleniem masy serowej na bloki i ich przekładaniem, w celu ułatwienia ociekania oraz równomiernego ukwaszania i demineralizacji masy serowej, dzięki czemu uzyskuje się charakterystyczne cechy organoleptyczne dla tego typu sera.
Ser CHEDDAR charakteryzuje się zwięzłym, zwartym, plastycznym i jednolitym miąższem w całej masie, o konsystencji jakby woskowej, posiada smak i zapach czysty, kwaśny, ostry. Charakterystyczny również dla sera CHEDDAR jest brak oczek.
Składniki
mleko, sól, kultury bakterii.
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 10 °C
Nazwa producenta
SM Mlekovita
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 1,7 g |
Zawartość białek | 25 g |
Cukry | 0 g |
Zawartość węglowodanów | 0 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 20 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 31 g |
Wartość energetyczna kJ | 1572 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 379 kcal |
W porcji 21,4 g | |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 0 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,36 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 5,4 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 0 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 4,3 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 6,6 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 336 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 81 kcal |