1 szt - 0,135 kg
Kod kreskowy: 5900820013288
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
skrobia kukurydziana - zapobiega sklejaniu się rozdrobnionego sera
ser Gouda (mleko, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia, barwnik: annato)
Zawartość tłuszczu 27%
Marka
Mlekpol
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ser Gouda tarty.
Cechy
zawartość tłuszczu 27%
ser bez konserwantów
idealny do: pizzy, zapiekanek, tostów
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 0
Maks. temp. °C - 10
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +10°C.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 180
Szerokość - 137
Głębokość - 28
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
ul. Elewatorska 13
19-203 Grajewo
Oddział ZPM w Grajewie
Adres zwrotny
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
ul. Elewatorska 13
19-203 Grajewo
tel. 86 273 04 00
www.mlekpol.com.pl
Kontakt
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Adres kontaktowy
ul. Elewatorska 13
19-203 Grajewo
Dodatki
konserwanty - Nie zawiera
Przepisy
Tarta z serem Gouda z brokułem i czerwoną papryką
Ciasto:
1 jajko, pół kostki Masła Łaciate, 1,5 szklanki mąki pszennej, płaska łyżeczka soli, 6 łyżeczek bardzo zimnej wody
Nadzienie
2 jajka, 200 g śmietany 18%, ok. pół szklanki Mleka Łaciate 3,2%, 100 g tartego sera Gouda Mlekpol, łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej, 18 ziaren kolorowego pieprzu, pół łyżeczki soli, 1 brokuł, pół czerwonej papryki
Wykonanie:
1) Brokuł obgotować kilka minut we wrzątku (bez soli). Podzielić na małe różyczki, odsączyć starannie na papierowych ręcznikach
2) Zagnieść dokładnie ciasto w elastyczną kulę, wstawić ciasto na kilkanaście minut do lodówki do schłodzenia. Następnie rozwałkować na wysypanej mąką stolnicy, na dość cienki placek, wyłożyć nim formę do tarty, nakłuć widelcem. Różyczki brokuł równomiernie rozłożyć na cieście
3) Do wysokiego naczynia wlać śmietanę, mleko, wsypać Ser Gouda, gałkę muszkatołową, zmielony kolorowy pieprz, dwa całe jajka, 2 szczypty soli. Dokładnie wymieszać i uzyskana mieszanką zalać tartę. Posypać pokrojoną w wąskie paski papryką
4) Piec ok. 30 minut (do ścięcia się i zarumienienia masy), w 200°C, na środkowej półce
Smacznego
Kraj
Kraj pochodzenia - Poland
Telefon kontaktowy
862730400
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Adres internetowy
www.mlekpol.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
wartość energetyczna | 1441 kJ/347 kcal |
tłuszcz w tym | 27 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
węglowodany w tym | 0 g |
- cukry | 0 g |
białko | 26 g |
sól | 1,3 g |