Ser bergader edelpilz
Udostępnij na FacebookuSer Bergarder Blu to prawdziwy arystokrata wśród bawarskich serów pleśniowych, którego miąższ przeplatają błękitne nitki szlachetnej, w pełni naturalnej pleśni o wyrazistym posmaku grzybów. Zewnętrzna warstwa białej pleśni wzbogaca smak sera i czyni jego aromat wyjątkowo głębokim.Śmietankowy, lekko puszysty miąższ nadaje Bergaderowi specyficznej lekkości. Wielką wartością sera jest w 100% tradycyjny proces produkcji, w którym nie stosuje się żadnych konserwantów.
                            
                            1 kg 
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 2704024                        
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mleko krowie,
sól,
kultury bakterii fermentacji mlekowej,
podpuszczka mikrobiologiczna,
stabilizator : chlorek wapnia,
kultury pleśni (Penicillium roqueforti)
Opis produktu
Ser podpuszczkowy dojrzewający z przerostem niebieskiej pleśni.
Przechowywanie
Przechowywać w temp. od +2 °C do 7 °C
Kraj
Kraj pochodzenia - Niemcy
Adres zwrotny
Mlekoma Dairy  Sp. z o.o.
ul. Łotewska 5a,
03-918 Warszawa
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | w 100 g | 
|---|---|
| wartość energetyczna | 1376 kJ / 332 kcal | 
| tłuszcz | 28 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 19 g | 
| węglowodany | 0 g | 
| w tym cukry | 0 g | 
| białko | 20 g | 
| sól | 3,5 g | 
 
            
