Ser bergader edelpilz
Udostępnij na FacebookuSer Bergarder Blu to prawdziwy arystokrata wśród bawarskich serów pleśniowych, którego miąższ przeplatają błękitne nitki szlachetnej, w pełni naturalnej pleśni o wyrazistym posmaku grzybów. Zewnętrzna warstwa białej pleśni wzbogaca smak sera i czyni jego aromat wyjątkowo głębokim.Śmietankowy, lekko puszysty miąższ nadaje Bergaderowi specyficznej lekkości. Wielką wartością sera jest w 100% tradycyjny proces produkcji, w którym nie stosuje się żadnych konserwantów.
1 kg
Kod kreskowy: 2704024
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mleko krowie,
sól,
kultury bakterii fermentacji mlekowej,
podpuszczka mikrobiologiczna,
stabilizator : chlorek wapnia,
kultury pleśni (Penicillium roqueforti)
Opis produktu
Ser podpuszczkowy dojrzewający z przerostem niebieskiej pleśni.
Przechowywanie
Przechowywać w temp. od +2 °C do 7 °C
Kraj
Kraj pochodzenia - Niemcy
Adres zwrotny
Mlekoma Dairy Sp. z o.o.
ul. Łotewska 5a,
03-918 Warszawa
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1376 kJ / 332 kcal |
tłuszcz | 28 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 19 g |
węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 20 g |
sól | 3,5 g |