Ser fourme d`ambert tradilait
Udostępnij na FacebookuOryginalny ser miękki, z przerostem niebieskiej pleśni, produkowany we Francji. Ser podpuszczkowy dojrzewający.
1 kg
Kod kreskowy: 2393466
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
standaryzowane mleko krowie
sól
bakterie fermentacji mlekowej
podpuszczka zwierzęca
kultury pleśni
Marka
Jansen
Opis produktu
Ser fourme d'Ambert produkowany jest z pasteryzowanego krowiego mleka i należy do najstarszych serów pochodzących z Francji. Jest to tradycyjny, farmerski ser pleśniowy z niebieskimi żyłkami pleśni. Jest bardziej kremowy i zwarty niż większość serów pleśniowych tego rodzaju. Ma naturalną, suchą skórkę pokrytą szarą pleśnią. Smak jest dość wyraźny, cierpki i orzechowy. Doskonale komponuje się z innymi serami oraz winogronem i selerem. Znakomicie sprawdza się jako przekąska podawana z grzankami, krakersami oraz chlebem. Stanowi składnik dań z makaronem i zapiekanek. Do sera pasuje czerwone wino.
Pozostałe informacje
Zawartość tłuszczu 50% w suchej masie = 27% w masie całkowitej
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 2°C
Maks. temp. °C - 8°C
Adres producenta
Les Fromageries Occitanes
3 Avenue des Etats –Unis BP 42078
31019 Toulouse Cedex 2, Francja
Adres zwrotny
Jansen Sp. z o.o.
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
www.jansen.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1339 kJ/ 323 kcal |
tłuszcz | 27 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 18 g |
węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 20 g |
sól | 2,5 g |