Ser Douce Bleue Tradilait
Udostępnij na FacebookuFrancuski ser pleśniowy, z mleka krowiego, pasteryzowanego, z niebieskim przerostem niebiesko-szarej pleśni. Pokryty jest białą pleśnią z szarymi wykwitami. Produkowany w formie walca. Pomimo, że należy do rodziny serów niebieskich jest dosyć łagodny w smaku i delikatnie kremowy. Doskonały do bezpośredniego spożycia jak również jako dodatek do sosów.
1 kg
Kod kreskowy: 78119
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
pasteryzowane mleko krowie
sól
enzym koagulujący
bakterie fermentacji mlekowej
pleśń penicillium.
Marka
Jansen
Opis produktu
Ser z niebieskim przerostem pleśni produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego we Francji. Pokryty jest białą pleśnią z szarymi wykwitami. Produkowany w formie walca. Słowo „douce” oznacza w języku francuskim równowagę, więc mimo, że należy on do rodziny serów niebieskich jest dosyć łagodny w delikatny w smaku oraz posiada kremową konsystencję.
Pozostałe informacje
Zawartość tłuszczu 45% w suchej masie = 26% w masie całkowitej
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 2°C
Maks. temp. °C - 8°C
Adres producenta
Les Fromageries Occitanes
3 Avenue des Etats –Unis BP 42078
31019 Toulouse Cedex 2, Francja
Adres zwrotny
Jansen Sp. z o.o.
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
www.jansen.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1265 kJ/ 305 kcal |
tłuszcz | 25 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 20 g |
sól | 1,8 g |