Ser Danablu z dodatkiem mleka owczego Euroser
Udostępnij na FacebookuDanablau to oryginalny, miękki ser z niebieską pleśnią. Pleśń nie jest poddawana obróbce chemicznej, więc cały proces produkcji bazuje na naturalnych składnikach.
                            
                            1 kg 
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 98613                        
Dodatkowe informacje
Producent
Euroser
Duńska marka tradycyjnych serów pleśniowych.
Składniki
pasteryzowane mleko krowie i owcze (w tym owcze 25%), 
sól,
 kultury bakterii fermentacji mlekowej,
 kultury pleśni (Penicilium Roqueforti),
 podpuszczka mikrobiologiczna.
Cechy
Danablau z dodatkiem mleka owczego - półtwardy ser podpuszczkowy dojrzewający z przerostem niebieskiej pleśni
Marka
" Danablu "
O marce
Duńska marka tradycyjnych serów pleśniowych.
Dodatkowe informacje
Ser z przerostem niebieskiej pleśni, idealnie nadaje się na deskę serów, jako składnik sosów i dań gorących.
Opis produktu
Danablau z dodatkiem mleka owczego - półtwardy ser podpuszczkowy dojrzewający z przerostem niebieskiej pleśni
Zawartość opakowania
1.5 kg
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C
Kraj
Kraj pochodzenia - Dania
O producencie
Mammen Cheese
Producent specjalizujący się w produkcji serów pleśniowych.
Adres zwrotny
Euroser
ul. Geologiczna 20
02-246 Warszawa
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu | 
|---|---|
| wartość energetyczna | 1550 kJ/325 kcal | 
| tłuszcz | 27 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 19,1 g | 
| węglowodany | 1 g | 
| w tym cukry | 0,7 g | 
| białko | 20 g | 
| sól | 2,8 g | 
 
            