Ser Ementaler w plastrach 150g Łowicz
Udostępnij na FacebookuSer Ementaler Łowicz w plastrach 150g.
Produkt chwilowo niedostępny
1 szt - 0,150 kg
Kod kreskowy: 5900120060074
Dodatkowe informacje
Producent
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Ser Ementaler Łowicz w plastrach 150g.
Składniki
Mleko pasteryzowane, sól, stabilizator-chlorek wapnia, substancja konserwująca - litozym z białka jaja kurzego, kultury bakterii, podpuszczka, barwnik-karoteny
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 8 °C
Nazwa producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Łowiczu
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | |
|---|---|
| Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,5 g |
| Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 26,2 g |
| Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,1 g |
| Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,1 g |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 15,5 g |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 26 g |
| Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 1409 kJ/100g |
| Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 339 kcal/100g |
| W porcji 18,8 g | |
| Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 4,9 g |
| Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,9 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji | 0 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 0 g |
| Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 265 kJ |
| Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 64 kcal |
| Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 4,9 g |
| Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,47 g |
| % RWS* w porcji | |
| Wartość energetyczna kcal (energia) | 3 %RWS |
| Wartość energetyczna kJ | 3 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 7 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 15 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 0 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (cukry) | 0 %RWS |
| Zawartość białek (ogólnie) | 10 %RWS |
| Zawartość soli (ogólnie) | 8 %RWS |
