Ser Gran Castelli tarty
Udostępnij na FacebookuJeden z najbardziej znanych serów twardych na świecie. Jest to ser produkowany z odtłuszczonego niepasteryzowanego mleka krowiego, w kręgach o wadze ok. 40 kg. Okres dojrzewania wynosi 24 miesiące. Dzięki tak długiemu dojrzewaniu, podczas którego ser jest regularnie odwracany i szczotkowany, nabiera on niepowtarzalnego, bogatego, lekko owocowego (podobny do smaku świeżego ananasa) i pikantnego smaku. Aromat jest słodki a barwa słomkowa. Produkowany jest w wyselekcjonowanych, niewielkich gospodarstwach, poddawanych surowym kontrolom jakościowym. Tarty Parmigiano jest doskonały do makaronów i zapiekanek, risotto oraz do innych włoskich dań. Jest także składnikiem pesto.
                            
                            1 szt  - 0,050 kg
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 8001868067930                        
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Ser twardy podpuszczkowy dojrzewający wyprodukowany z termizowanego mleka.
mleko termizowane,
sól,
substancja konserwująca: liozym z jaj.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +8°C.
Kraj
Kraj pochodzenia - Włochy
Adres producenta
Nuova Castelli S.p.A. Via. 
T. Galimberti 4,
42124 Reggio Emilia
Adres zwrotny
Nuova Castelli S.p.A. Via. 
T. Galimberti 4,
42124 Reggio Emilia
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | w 100 g | 
|---|---|
| wartość energetyczna | 1600 kJ / 385 kcal | 
| Tłuszcz | 29 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 20 g | 
| węglowodany | 0 g | 
| w tym cukry | 0 g | 
| białko | 31 g | 
| sól | 1,5 g | 
 
            