Ser Le Gruyere Switzerland
Udostępnij na FacebookuSer Le Gruyere.Oryginalny szwajcarski ser produkowany z mleka krowiego. Nosi oryginalną nazwę Le Gruyere Switzerland co gwarantuje jego najwyższą jakość. Jest wytwarzany według prastarej receptury z niepasteryzowanego mleka. Pierwsze wzmianki o tym produkcie zanotowano w 1115 roku. Produkowany jest w kręgach o masie 35 kilogramów, następnie krojony i paczkowany. Do wytworzenia jednego kręgu sera potrzeba aż 400 litrów mleka. Gruyere ma zwarty, gęsty miąższ. Charakteryzuje się wspaniałym bogactwem smaków. Korzenny, lekko owocowy smak zawdzięcza wspaniałej alpejskiej roślinności. Posmak przez dłuższy czas utrzymuje się w ustach.Zastosowanie kulinarne: Ser stołowy, do opiekania i na fondue. Po podgrzaniu jest mocniejszy i mniej ciągnący niż Emmentaler dlatego polecany jest do zapiekanek i zup.
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 7610563210612
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Niepasteryzowane mleko krowie,
Podpuszczka,
Sól,
Kultury bakterii.
Dodatkowe informacje
Zawartość tłuszczu w suchej masie 49 % w masie całkowitej 32 %.
Pozostałe informacje
Pakowane w atmosferze ochronnej.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +3°C do+ 5°C
Adres producenta
Lustenberger + Durst S.A., Langruti, P. O. Box 365, CH- 6330 Charn1
Jansen
ul. Szyszkowa 35/37
02 - 285 Warszawa
Adres zwrotny
Jansen
ul. Szyszkowa 35/37
02 - 285 Warszawa