Ser Parmigiano Reggiano Castelli
Udostępnij na FacebookuSer o slodkim lekko owocowym aromacie i pikantnym smaku. Jeden z najbardziej znanych serów twardych na świecie. Jest to ser produkowany z odtłuszczonego nie pasteryzowanego mleka krowiego. Okres dojrzewania wynosi od 24 do48 miesięcy. Dzięki tak długiemu dojrzewaniu, podczas którego ser jest regularnie odwracany i szczotkowany, nabiera on niepowtarzalnego, bogatego, lekko owocowego (podobny do smaku świeżego ananasa) i pikantnego smaku. Aromat jest słodki a barwa słomkowa.
1 szt - 0,125 kg
Kod kreskowy: 8001868010271
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Mleko,
sól,
podpuszczka.
Marka
Jansen
Opis produktu
Ser parmigiano reggiano. Oryginalny ser włoski.
Pozostałe informacje
Zawartość tłuszczu w suchej masie 32%.
Zawartość tłuszczu w masie całkowitej 28,4%
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 0° C do
+ 8° C.
Kraj
Kraj pochodzenia - Włochy
Adres producenta
Nuova Castelli Sp. A. - Via T. Galimberti
4 - 42142 Reggio Emilia
Adres zwrotny
Jansen Sp. z o.o.
ul. Szyszkowa 35/37
Warszawa
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1671 kJ / 402 kcal |
Tłuszcz | 30 g |
materia nieorganiczna: | 20 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 32 g |
sól | 1,6 g |