Ser roquefort cantorel
Udostępnij na FacebookuRoquefrot Vernieres to oryginalny francuski ser wytwarzany we francuskim miasteczku Roquefort –sur-Soulzon. Ser miękki z przerostem niebieskiej – prawie czarnej pleśni. Posiada wyrazisty, mocno słony smak i kremową konsystencję. Jest kremowo-białego koloru z zielonkawoniebieskim żyłkami. Stosowany jako dodatek do sosów, farszów i sałatek. Świetnie komponuje się na desce serów z owocami i orzechami. Produkt posiada certyfikat AOP – chroniona nazwa pochodzenia.
1 kg
Kod kreskowy: 12872
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
surowe mleko owcze,
sól morska ,
podpuszczka zwierzęca,
bakterie fermentacji mlekowej,
pleśń penicilium roqueforti
Marka
Jansen
Przechowywanie
Przechowywać w temp. od 2 °C do 6 °C.
Kraj
Kraj pochodzenia - Francja
Adres producenta
ETS Vernier es Freres,
6 quartier St Jean ,
12250 Roquefort -Sur-Soulzon
Adres zwrotny
Jansen
ul. Szyszkowa 35/35
02-285 Warszawa
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1470 kJ/ 355 kcal |
tłuszcz | 30 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 20,4 g |
węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 18 g |
sól | 3,5 g |