Ser roquefort
Udostępnij na FacebookuROQUEFORT - król serów francuskich z przerostem niebieskiej pleśni, znany na rynku od czasów rzymskich. Charakteryzuje go mocno słony pikantny smak, który zawdzięcza nie tylko szlachetnej niebieskiej pleśni, ale rodzajowi mleka, z jakiego jest produkowany - mleka owczego surowego. Niezbędny na deskę serową, można nim nadziewać suszone morele, robić pasty koktajlowe. Wyśmienicie smakuje z owocami. Jest znakomitym dodatkiem do sosów, zup, tostów i tart.
1 kg - 1 szt
Kod kreskowy: 24053
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Surowe mleko owcze,
podpuszczka zwierzęca,
kultury bakterii mlekowych pennicillium roquefroti.
Marka
LFO
Opis produktu
Ser półmiękki z niebieską pleśnią.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze: od 2°C do 6
°C.
Kraj
Kraj pochodzenia - Francja
Adres producenta
Les Fromageries Occtanes, 12250 Roquefort
Adres zwrotny
PPH Temar Sp.j.
ul. Tartaczna 34
40-749 Katowice
Polska
www.cheestrings.com