TEMAR SER PECORINO ROMANO 200G ZARPELLON
Udostępnij na FacebookuOryginalny włoski ser twardy produkowany z mleka owczego. Obok Parmigiano Reggiano i Grana Padano to pierwsza liga serów włoskich. Wspólną cechą wszystkich parmezanów jest to, że używa się ich jako podstawowej przyprawy do wykańczania potraw. Pecorino Romano ma wyrazisty smak, przede wszystkim jest rewelacyjny do tarcia. Zawiera 45% tł w s.m.
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 8010861003678
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Oryginalny włoski ser twardy produkowany z mleka owczego. Obok Parmigiano Reggiano i Grana Padano to pierwsza liga serów włoskich. Wspólną cechą wszystkich parmezanów jest to, że używa się ich jako podstawowej przyprawy do wykańczania potraw. Pecorino Romano ma wyrazisty smak, przede wszystkim jest rewelacyjny do tarcia. Zawiera
45% tł w s.m.
Składniki
mleko owcze, sól, podpuszczka.
Temperatura przechowywania min - max
2x8 °C
Nazwa producenta
Zarpellon
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 5 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 26 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,001 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,001 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 18,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 32 g |
Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1626 kJ |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 392 kcal |
g/100g | |
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 5 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 26 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,001 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,001 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 18,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 32 g |
Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1626 kJ |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 392 kcal |
W porcji 100 g | |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 1626 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 32 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 18,2 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 0,001 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 0,001 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,6 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 5 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 392 kcal |